Realizare fantana arteziana – Paralela 45

fantana-arteziana-paralela-45-1

A început construirea obiectivului intitulat: FÂNTÂNA ARTEZIANA “PARALELA 45?, oras Baia de Arama, judetul Mehedinti. Fântâna va fi amplasata la intersectia strazilor Tudor Vladimirescu si Victoriei, pe locul unde pâna acum a fost amplasata statuia domnitorului “Constantin Brâncoveanu”, chiar în locul acesteia. Statuia domnitorului se va muta la Grupul Scolar Industrial “Constantin Brâncoveanu”  din Baia de Arama, care-i poarta numele.

Lucrarea, în valoare de 365.500 lei + TVA, a fost proiectata de arhitectul Nica Viorel si va fi executata de S.C. VIA VITA S.R.L.

Motivul alegerii amplasamentului actual este faptul ca exact prin acest loc Baia de Arama este strabatuta de paralela de 45o latitudine nordica.

Lucrarea va consta în construirea unui bazin realizat din beton armat placat cu granit, un corp central placat tot cu granit pe care va fi amplasata o structura rotativa sferica reprezentând Pamântul si inscriptia “Paralela 45″  realizata cu litere din inox luminate. Perdeaua de apa va fi pusa în evidenta de fascicule de lumina.

Mai jos aveti 2 schite cu felul în care va arata acest obiectiv (vedere frontala si vedere laterala):

 

Copyright 2011-2014 -Toate drepturile rezervate - PRIMARIA BAIA DE ARAMA. Interzisa preluarea articolelor fara acordul institutiei, cu exceptia comunicatelor de presa.