Manifestări culturale la Baia de Aramă dedicate Zilei Naţionale a României

1-decembrie-dezbateri-libere-20071

Data de 1 decembrie a fost instituita drept Ziua Nationala a Romaniei prin Constitutia din 2003, articolul 12, alineatul 2. Aceasta zi a fost adoptata anterior, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgata de presedintele Ion Iliescu si publicata in Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, fiind o sarbatoare publica a Romaniei.

Alegerea acestei zile drept ziua nationala a Romaniei este legata de un eveniment important in istoria statului roman: la 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia a adoptat o Rezolutiune care consfinteste unirea tuturor romanilor din Transilvania si intreg Banatul (cuprins intre raurile Mures, Tisa si Dunare) cu Romania.

De Ziua Nationala a Romaniei in toata tara sunt organizate diferite evenimente. Si la Baia de Arama aceasta zi va fi marcata prin diferite manifestari culturale.

Casa de Cultura, Clubul Copiilor si Liceul Industrial  Constantin Brancoveanu va invita in zilele precizate mai jos, la manifestarile organizate in cinstea zilei de 1 Decembrie.

Programul manifestarilor este urmatorul:

27 noiembrie, ora 10 in Parcul Eroilor  – Spectacol Omagial

moment literar coregrafic
cantece patriotice
spectacol folcloric
colinde

29 noiembrie, ora 12 – Sala de sport – Intalnire cu sculptorul Petre Scurtu si cu scriitotii Titu Dinut si Corenl Boteanu.

30 noiembrie, ora 11, Sala de sport – Spectacol Omagial

moment literar coregrafic
cantece patriotice
spectacol folcloric
colinde

Organizarea evenimentelor se va face inlocatiile specificate, deoarece Casa de Cultura a orasului Baia de Arama  este in curs de   reabilitare si modernizare.

Copyright 2011-2014 -Toate drepturile rezervate - PRIMARIA BAIA DE ARAMA. Interzisa preluarea articolelor fara acordul institutiei, cu exceptia comunicatelor de presa.