A fost semnat contractul de finantare privind proiectul „Crearea unei infrastructuri de turism si functionalitati in Baia de Arama”

1

1Primaria orasului Baia de Arama a semnat ieri 12.12.2013, contractul de finantare privind proiectul ” Crearea unei infrastructuri de turism si functionalitati in orasul Baia de Arama”.

Semnarea contractului s-a efectuat in prezenta vicepremierului Liviu Dragnea si a doamnei director ADR Sud Vest Oltenia, Marilena Bogheanu .

Prin acest proiect se vor realiza:

Complex turistic

*Partie de ski uscata (artificiala) putand fi folosita si pe perioada anotimurilor fara zapada

CUPRINDE

  • Partie sintetica de ski in suprafata totala de 2795 mp, din care:

-2520 mp suprafata celor 3 linii de coborare (incepatori, mediu si avansati)

-65 mp suprafata zonei de start

-210 mp banda transportoare (covor magic)

 

  • Imobil partie artificiala

-Suprafata construita la sol 312 mp

-Suprafata constuita desfasurata 312 mp

-Suprafata utila interioara 280,5 mp

 

  • Piscina

-Piscina pe 2 nivele care va avea cascada intre nivele cu o cadrere de 5.75m, in spatele careia se afla spatial tehnic al piscinei  si central termica pentru intreg ansamblul.

-Terasa exterioara cu o zona acoperita de o zona de promenade placate cu deck de lemn.

-Imobil piscina suprafata construita 110 mp, suprafata desfasurata 110mp, suprafata utila totala interioara 87.2 mp.

 

  • Pationar

-Patinoar in aer liber in suprafata de 300 mp (suprafata gheata) dotat cu instalatie de nocturna)

 

  • Partie de schi pentru iarna (partie de zapada cu o lungime de 625 m linie dreapta, dotata cu instalatie teleschi, instalatie de nocturna,plase de protectie pentru schiori si echipamente aferente)

 

  • Drum access i partie biciclete – 2km
  • Altele

-Amenajare alei pietonale, montaj rampe de acces, accesorizare traseu pietonal cu banci de odihna si stalpi de iluminat cu panouri fotovoltaice (conform planse arhitectura), reabilitare drum de acces existent pietruit prin turnare strat beton asfaltic, refacere acostament drum, infiintare pista de biciclete si alee pietonala de acces, infiintare parcare 50 locuri pentru autoturism.

 

Prin realizarea acestui proiect se vor crea numeroase locuri de munca, investitorii interesati vor crea pensiuni si hoteluri, astfel crescand nivelul de trai al cetatenilor din orasul Baia de Arama, dar si al localitatilor invecinate unde sunt obiective turistice.

Valoarea totala a proiectului este de 10.553.494,92 lei, din care Fondul European de Dezvoltare Regională contribuie cu 50% din valoarea eligibila a proiectului, adica  4.225.825,46 lei, iar restul de 50% fiind suportat de catre primarie si Consiliul Judetean .

 

Copyright 2011-2014 -Toate drepturile rezervate - PRIMARIA BAIA DE ARAMA. Interzisa preluarea articolelor fara acordul institutiei, cu exceptia comunicatelor de presa.