Telefon: 0252381020; 0252381473  Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pinterest             Monitorul Oficial Local

demo

Jandarmeria

O nouă promoţie de elevi a depus jurământul de credinţă faţă de ţară la Şcoala de Perfecționare Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin

Azi, 10 noiembrie 2017, la Şcoala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră  Drobeta Turnu Severin, în prezenţa domnului chestor de poliţie Ionel Tîrsînoagă – directorul  Direcției Management Operațional din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar de către elevii declaraţi admişi în urma susţinerii examenului din sesiunea septembrie 2017.

Domnul chestor de poliție a transmis tinerilor elevi mesajul conducerii Inspectoratului General al Poliție de Frontieră Române, a felicitat viitorii poliţişti de frontieră, exprimându-şi totodată încrederea în instituţie cu privire la formarea de absolvenţi bine pregătiţi din punct de vedere profesional.

Cei 142 de elevi, care azi au depus jurământul militar, dintre care 24 de fete şi 118 băieţi, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii examenului de admitere la care au fost înscrişi 434 de candidaţi. Ziua depunerii jurământului militar este o zi importantă, atât pentru personalul şcolii, dar mai ales pentru tinerii elevi care trăiesc cu emoţie aparte acest moment înălţător.

Durata de studii pentru această promoţie este de un an, curricula de învăţământ fiind actualizată în funcţie de perioada de școlarizare, de cerinţele actuale ale societăţii.

Elevii şcolii parcurg în această perioadă de studii un proces de învăţământ modern, centrat pe formarea unor competenţe din standardul de pregătire profesională, iar pentru a-şi forma toate aceste competenţe au alături un corp de cadre didactice bine pregătite şi competente şi dispun de o bază material-didactică în continuă modernizare. De asemenea, elevii au la dispoziţie laboratoare de specialitate, o zonă de simulări tactice, laborator de limbi străine şi de informatică, laboratoare moderne cu acces permanent la Internet, iar spaţiile de cazare sunt comparabile cu spaţiile şcolilor de profil din Uniunea Europeană.

La festivitate au mai luat parte oficialităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din municipiul Drobeta Turnu Severin, comandanţi şi şefi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din garnizoană , veterani de război, reprezentanţă ai Episcopiei Ortodoxe a Severinului și Strehaiei, şefi şi directori ai instituţiilor cu care şcoala cooperează şi bineînţeles, părinţii, rudele şi prietenii tinerilor elevi.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi. Momentul mult aşteptat a fost cel al întâlnirii elevilor cu cei apropiaţi lor care au venit din toate colţurile ţării pentru a le fi alături în acest moment important din cariera lor.

           

PURTĂTOR DE CUVÂNT

Inspector de poliţie

Brucă Ionela

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contacteaza-ne rapid
Bine ati venit!

Website-ul primariei Baia de Arama a fost conceput pentru a simplifica procesul de comunicare cu cetatenii, dar si pentru a asigura transparenta decizionala potrivit prevederilor legislatiei in vigoare. Speram ca navigarea sa fie placuta si usoara!

Program de lucru cu publicul:

Luni-vineri – 08:00 : 16:00
Sambata - Inchis
Duminica - Inchis

Mini-galerie stiri